Hulpverlening bij dreigende uithuiszettingen faalt

  • dinsdag 28 januari 2014
  • Redactie

De communicatie tussen gemeente Capelle, Buurtkracht en Havensteder op gebied van huurschulden en uithuiszettingen faalt. Er zijn wederzijdse afspraken teneinde huurders met een (dreigende) huurschuld in een zo vroeg mogelijk stadium effectieve schuldhulp te bieden. Dat teneinde het ontstaan van problematische schulden met gevaar van huisuitzetting te voorkomen. Die afspraken worden geschonden en de hulpverlening faalt. Dat zijn voorlopige conclusies uit een lopend onderzoek van Radio Capelle naar de procedures bij uithuiszettingen in Capelle na een uithuiszetting op 17 januari van een gezin met vier kinderen.

Op 24 januari, een week na de uithuiszetting, bevestigt Havensteder nog steeds niet te weten wie, wanneer en op welke wijze is of zijn ingelicht. De gemeente kan een week na genoemde uithuiszetting nog geen antwoord geven op de vraag wanneer de gemeente op de hoogte was gesteld door Havensteder van de dreigende uithuiszetting. Buurtkracht wil op door Radio Capelle gestelde vragen over hulpverlening geen antwoord geven. Er zijn duidelijke signalen dat ook bij eerdere (dreigende) uithuiszettingen in Capelle aan den IJssel afspraken zijn geschonden.

Vandaag vindt onder leiding van burgemeester Frank Koen een speciaal geagendeerd overleg plaats tussen betrokken partijen als gemeente, Havensteder en Buurtkracht over dit onderwerp.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 januari 2014