Gouden erepenning voor gemeentesecretaris Gerrit Kruijt

  • woensdag 16 december 2015
  • Redactie

Het Capelse college reikte maandag 14 december tijdens de raadsvergadering de gemeentelijke erepenning uit aan gemeentesecretaris Gerrit Kruijt. Kruijt neemt per 1 januari 2016 afscheid van de gemeente Capelle aan den IJssel om met ABP keuzepensioen te gaan. Kruijt is 45 jaar in gemeentedienst werkzaam geweest, waarvan de laatste 15 jaar bij de gemeente Capelle.

Wethouder Ans Hartnagel sprak namens het college: “Je hebt te veel betekend voor Capelle om je zomaar te laten gaan. Dankzij jou staan we er in Capelle in alle opzichte goed voor. Daarom wil het college jou als eerste ambtenaar in de Capelse geschiedenis de gouden erepenning van de gemeente Capelle toekennen, als dank voor al je verdiensten, inzet, loyaliteit en kwaliteit.”

Arnold Weggeman bedankte Kruijt namens de raad voor zijn deskundigheid de afgelopen jaren: “Als het om Capelle gaat is Gerrit zeer deskundig, Wikipedia is er niks bij!”

Kruijt zelf was blij verrast: “Bijzonder dat ik zo lang heb mogen functioneren als gemeentesecretaris. Met uw vertrouwen en dankzij de organisatie hebben we met elkaar een behoorlijke stap gemaakt, een gemeente die staat als een huis en toekomstbestendig is. Ik wens een ieder alle goeds toe zowel zakelijk als privé. Dank voor de prachtige woorden en blijk van waardering.”

Op de foto: gemeentesecretaris Gerrit Kruijt ontvangt de gouden erepenning van wethouder Dick van Sluis.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 16 december 2015