Goede relatie gemeente Capelle en BLICK stappen dichterbij

  • maandag 10 december 2018
  • Redactie

Sinds september zijn er goede stappen gemaakt om elkaar te vinden en op een goede manier in gesprek te gaan. Dat zegt bestuursvoorzitter Mini Schouten van BLICK op onderwijs in gesprek met Radio Capelle.

Een aantal zaken dienen nog goed met elkaar afgestemd te worden. Vooral het helder krijgen van ieders rol in het openbaar onderwijs in Capelle aan den IJssel is nog een uitdaging. Wat is de rol van het openbaar onderwijs, welke verantwoordelijkheden liggen bij het openbaar onderwijs en wat is de rol van de gemeente als het gaat om openbaar onderwijs. Volgens Mini Schouten dienen op dat gebied een aantal zaken goed op papier gezet te worden, vooral hoe die rollen uitgevoerd worden.

In hetzelfde gesprek zegt wethouder onderwijs Dick van Sluis het eens te zijn over die verdeling van rollen. "Goed die rollen spelen en good governance waarborgen. Wij kijken wel kritisch of dat anders zou moeten, er zijn verschillende modellen en daar willen we goed naar kijken, niet in de laatste plaats omdat dat ook een aanbeveling is van de Rekenkamer en je de plicht hebt om daar goed naar te kijken". Van Sluis voegt daar aan toe dat de afgelopen maanden al heel goed verbeterd is goed samenwerken en goed communiceren met elkaar waar het gaat om de belangrijkheid van de dossiers over onderwijs geven aan Capelse leerlingen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 december 2018