30 januari: Open Dag op alle scholen van Comenius

  • dinsdag 8 januari 2019
  • Redactie

Alle scholen van het Comenius College in Capelle, Nieuwerkerk, Krimpen en Rotterdam zetten op woensdag 30 januari 2019 hun deuren open voor de jaarlijkse Open Dag. Leerlingen uit groep 8 en 7 en hun gezinsleden zijn dan welkom om kennis te maken met de sfeer, het onderwijs en alle extra’s op deze scholen. De Open Dag begint om 15.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Opgeven is niet nodig.

Onder het motto ‘Hoe ver kun jij komen?’ biedt het Comenius College onderwijs aan van vmbo-basis tot en met tweetalig vwo in Capelle, Nieuwerkerk, Krimpen en Rotterdam. Elke school heeft een eigen onderwijsaanbod dat te vinden is op de website www.comenius.nl

Tweetalig havo start in Capelle
Nieuw is onder andere dat op het Comenius Lyceum in Capelle tweetalig havo start in leerjaar 1, met ingang van het schooljaar 2019-2020. Na het grote succes van het tweetalig vwo vroegen meer en meer ouders en leerlingen uit groep 8 namelijk om de tweetalige opleiding ook mogelijk te maken voor leerlingen met een havo- of havo/vwo-advies. Steeds vaker worden de colleges bij vervolgopleidingen op hogescholen in het Engels verzorgd of zijn opleidingen internationaal van karakter.

Open Dag-Light
Voor wie de Open Dag misloopt is de Open Dag-Light op donderdag 21 februari een herkansing. De meeste vestigingen zijn dan open van 17.00-19.00 uur.

Meeloopmiddagen
Er zijn nog andere mogelijkheden om een indruk te krijgen van de Comeniusscholen:

Comenius Rotterdam houdt op woensdagmiddag 16 januari een individuele workshopmiddag voor leerlingen uit groep 8.
Comenius Krimpen houdt op woensdagavond 16 januari een informatie- en openlesavond voor leerlingen en ouders.
Op het Comenius Lyceum en de Comenius Mavo in Capelle en Comenius Nieuwerkerk vindt op woensdagmiddag 13 februari een meeloopmiddag plaats, waarop korte lessen gegeven worden voor leerlingen.

Early Learners
Groep-achters die willen kennismaken met het tweetalig onderwijs op Comenius kunnen dat doen als ‘Early Learner’ op woensdagmiddag 16 januari (voor groep 8-leerlingen met een vwo-advies) of op woensdagmiddag 23 januari (voor groep 8-leerlingen met een havo/vwo-advies). Meld je hiervoor aan via www.comenius.nl

Aanmelden
Aanmelden voor het schooljaar 2019-2020 kan online via www.comenius.nl of persoonlijk op school. Na de aanmelding vindt een persoonlijk gesprek plaats waarin de plaatsingsprocedure wordt toegelicht.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 8 januari 2019
Geen andere berichten van 2019-01-08 gevonden.