Gedichten Festival in Buurthuis Capelle West.

  • zaterdag 2 maart 2019
  • Redactie

In het kader van het veertig jarige bestaan van Buurtgroep Capelle West zal er in bovengenoemd buurthuis een Gedichten Festival gehouden worden.

Vroeger was het in Nederland een gewoonte om bij belangrijke gebeurtenissen in je leven opdracht te geven aan een schrijver om een gedicht voor je te schrijven. Bv. bij een geboorte, huwelijk of bij overlijden. Maar er werden ook gedichten geschreven voor je lief, de natuur ,voor de maand mei en wij kennen allemaal wel de Sint Nicolaas gedichten.

Voor het Gedichten Festival zijn wij op zoek naar mensen die het leuk vinden om een gedicht te schrijven, voor de mooiste gedichten zijn leuke prijzen beschikbaar. Het Thema is:
Ode aan Capelle West

Het Festival heeft drie leeftijdscategorieën:
Indeling tussen de 6 en 12 jaar, tussen 13 en 17 jaar en de volwassen vanaf 18 jaar. Elke categorie heeft twee voorrondes, waarvan drie kandidaten per categorie doorstromen naar de Finale. De voorrondes gaan plaats vinden tussen 8 en 25 april. De finale gaat plaats vinden met publiek op zaterdag 11 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur. In Buurthuis Capelle West, Willem Barentszstraat 3 in Capelle aan den IJssel.

Een vakkundige jury onder leiding van de voorzitter Dhr.J.Hutjens bepaald de winnaar.

Vindt u het ook zo leuk om een gedicht te schrijven, meld u zich dan aan bij José Grandia voor vrijdag 5 april a.s. telefoon 010- 45022 54 of via jemgrandia@hotmail.com. Bij aanmelding krijgt u een bevestiging en een overzicht van datum en tijdstip voor uw eerste optreden in de voorronde.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 2 maart 2019
Geen andere berichten van 2019-03-02 gevonden.