Kinderen van kinderdagverblijf Beestenboel bakken voor KiKa

  • woensdag 3 april 2019
  • Redactie

Het was een smaakvolle ouderavond op 21 maart bij Kinderdagverblijf Beestenboel in Capelle aan den IJssel.

Daar kochten de ouders gezonde baksels waarvan de opbrengst geheel naar Stichting KiKa ging. Zo droeg Beestenboel een steentje bij aan de nationale bakmaand van de stichting die zich inzet om kinderkanker te genezen.

Kwetsbaarheid van kinderen
"Wij hebben dagelijks de zorg over veel kinderen", vertelt Mirjam Oosterhoff-den Oudendammer, locatiemanager van de Beestenboel. "Daardoor kennen we de kwetsbaarheid van de gezondheid van kinderen extra goed. Wanneer wij als kinderdagverblijf ons steentje kunnen bijdragen om medische zorg voor kinderen te verbeteren, doen we dat dan ook graag. Vandaar dat we mee hebben gedaan aan de nationale bakmaand van KiKa."

Gezonde baksels

Op 21 maart werd die bakmaand afgesloten: de ouderavond van Kinderdagverblijf Beestenboel werd verrijkt met gezonde en lekkere baksels. De kinderen hebben zelf appelflappen, gezonde muffins en taartjes gebakken. Tijdens de ouderavond werden deze verkocht om geld in te zamelen voor KiKa. Ook de ouders waren enthousiast:

"Een lekkere en goede manier om de ouderavond op te leuken."

144,90 euro opgehaald met bakken van koekjes
Het is op Beestenboel niet bij bakken alleen gebleven.

"We hebben de bakmaand aangegrepen om ook met andere passende thema's aan de slag te gaan. Zo hebben we met de peuters uitgebreid gesproken en gelezen over gezonde voeding. Ook hebben we geknutseld. En als afsluiting hebben de kinderen geholpen met het uitrollen van het deeg, het maken van bakvormpjes en het snijden van de ingrediënten voor de producten voor de ouderavond."

De ouderavond heeft uiteindelijk 144,90 voor KiKa opgebracht. "Een supermooi bedrag, ter afsluiting van een mooie en informatieve maand."

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 3 april 2019