Concert in St. Paulus’ Bekeringkerk over Vrijheid op 5 mei met Musical Souvenir

  • dinsdag 23 april 2019
  • Redactie

Op zondag 5 mei wordt Bevrijdingsdag 2019 gevierd in de St. Paulus’ Bekeringkerk in Capelle aan den IJssel met het traditionele Bevrijdingsconcert van Musical Souvenir. Het thema is “Vrijheid”.d”.

Zondagavond 5 mei om 19.00 uur geeft het Capelse orkest Musical Souvenir onder leiding van dirigent Jim Roodnat een Bevrijdingsconcert, dat tot stand komt in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel, Musical Souvenir en de St. Paulus’ Bekeringkerk aan de Merellaan 352 in Capelle aan den IJssel.

Het belooft een bijzonder concert te worden met een mooi thema: “Vrijheid”. Het muziekprogramma is tot stand gekomen vanuit de gedachte van vrijheid in de ruimste zin van het woord, met name de vrijheid die in doen, denken en mogelijkheden is ontstaan sinds de bevrijding in 1945 tot nu. Verschillende belevingen en ontwikkelingen van het begrip vrijheid komen in de muziek tot uiting. De Burgemeester van Capelle aan den IJssel, Peter Oskam opent het concert. Ook dit jaar zullen er 2 gedichten voordragen worden in het teken van Bevrijding.

Het bekende Capelse orkest Musical Souvenir speelt vooral musical- en filmmuziek. Het orkest heeft een unieke bezetting van strijkers, complete blazerssectie, volledig slagwerk en een harp. De muziek bestrijkt het enorme palet van oorstrelend tot swing en alles wat daartussen zit. Pauline Oskam, echtgenote van de Burgemeester, is Beschermvrouw van Musical Souvenir.

De toegang is gratis, bezoekers zijn vanaf 18.30 uur van harte welkom.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 23 april 2019