Zoektocht naar nieuwe kinderburgemeester Capelle gestart

  • maandag 20 mei 2019
  • Sjoerd de Graaff

De gemeente Capelle aan den IJssel is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester en enkele kinderwethouders.

Elk schooljaar werk het kindercollege samen aan een idee om de stad nog leuker, nog mooier en nog beter te maken. Kinderen van tien of elf jaar die deze belangrijke posities een schooljaar lang willen uitvoeren kunnen zich aanmelden met hun perfecte idee voor Capelle aan den IJssel. Een jury kiest uit alle inzendingen de nieuwe kinderburgemeester.

De huidige kinderburgemeester Ilias Oukbih (foto) draagt in september het stokje over aan zijn opvolger en het nieuwe kindercollege:

“Mijn idee voor kinderen voor Capelle was dat kinderen meer bewegen. Daar heb ik samen met het kindercollege hard aan gewerkt. Volgende maand sluiten we af met een sportieve dag voor kinderen én ouderen in Capelle. Want als kindercollege vinden wij dat samen sporten nog leuker is. Ik ben benieuwd naar de ideeën van de volgende kinderburgemeester.”

Aanmelden kan tot woensdag 3 juli door een mail te sturen naar i.j.l.heiligers@capelleaandenijssel.nl met naam, adres, leeftijd, school en het idee voor kinderen in Capelle.

De kinderburgemeester en het kindercollege vertegenwoordigen de belangen van kinderen in Capelle. Zo zijn zij aanwezig bij ceremoniële aangelegenheden waaronder dodenherdenking, nationale buitenspeeldag, Valentijnsdag, de aankomst van Sinterklaas en bij de opening van speeltuinen.

Foto: Frank de Roo

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 20 mei 2019