Veel commotie over uitspraak wethouder Hartnagel

  • dinsdag 8 februari 2011
  • Redactie

Op de raadsvergadering van maandagavond is veel discussie ontstaan over een uitspraak van wethouder Hartnagel. Zij heeft onlangs gezegd dat zij vindt dat overlastgevende jongeren afkomstig uit de buurgemeente "terug getrapt moeten worden naar Krimpen".

De fractie van D66 vroeg om opheldering hierover tijdens de vergadering, waarna een felle discussie volgde. De burgemeester gaf aan dat hij betreurde dat dit op de vergadering ingebracht werd.

D66 is van mening dat wethouders een voorbeeldfunctie hebben en dat de partij het recht heeft om hen publiekelijk aan te spreken op hun gedrag. Leefbaar Capelle vond het "van de gekken" dat de gemeenteraad zich hiermee bezig houdt in plaats van met zaken waar de burgers daadwerkelijk iets aan hebben.

De vergadering eindigde iets na middernacht. Een gedeelte van de agenda is vanwege de vele persoonlijke aanvallen en heftige discussie niet meer aan bod gekomen. En dat is opvallend, want de bedoeling van de nieuwe werkwijze van de gemeenteraad was juist om raadsvergaderingen meer te richten op besluitvorming, en minder op discussie.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 8 februari 2011