Nieuws uit Capelle aan den IJssel

Nieuwstip? E-mail redactie@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 1 april 2019

Radio Capelle fynt plak yn it Frysk

Om't ús radio station yn 'e Nederlânsk hyltyd hieltyd mear omfettet, hat de redaksje besletten om de Nederlânske taal op' e webside te ferfangen troch it Frysk.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 1 april 2019

Josien van Cappelle naar Hoogheemraadschap

Het D66 gemeenteraadslid Josien van Cappelle maakt de overstap naar het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard. Josien van Cappelle stond tweede op de lijst van Water Natuurlijk en werd op 20 maart met een groot aantal voorkeursstemmen verkozen.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 1 april 2019

Wim Kerkhof van The Amazing Stroopwafels in Radio Capelle studio

Op woensdag 3 april tussen 14.00 - 15.00 uur is Wim Kerkhof, mede oprichter en voorman van The Amazing Stroopwafels te gast in de Hitland studio van Radio Capelle en Omroep Zuidplas. Aanleiding voor het bezoek is het verschijnen van het boek "Oude Maasweg kwart voor drie" van Merlijn Kerkhof, de journalistieke zoon van Wim.

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 19 maart 2019

Leefbaar Capelle wil aanpak verkeersproblematiek

Tijdens de Raadsvergadering van 18 maart 2019, presenteerde de fractie van Leefbaar Capelle een motie, daarin ondersteund door een groot gedeelte van de raad, waarin zij aandringt op aanpak van de verkeersproblematiek in Capelle. Het college wordt opgeroepen het maximale te doen zodat bij de keuze voor een nieuwe oeververbinding de verkeersproblemen voor Capelle het best worden aangepakt.

GEPUBLICEERD OP:
zondag 17 maart 2019

Heldhaftige verkeersregelaar ontvangt postuum hoge Koninklijke Onderscheiding

Verkeersregelaar Salih Papadogan heeft op 14 maart postuum de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon ontvangen. Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel reikte de hoge Koninklijke Onderscheiding in brons uit aan de weduwe Papadogan. De verkeersregelaar aarzelde op 17 december vorig jaar geen moment toen een auto onverwachts in de Hollandsche IJssel verdween. In een poging de bestuurster te redden kwamen de 51-jarige Rotterdammer en een 75-jarige vrouw om het leven. Salih laat een vrouw en vijf kinderen na.