Koken met passie: Bananencake

  • zondag 12 mei 2019
  • Peter den Hertog

Soms heb je nog wat bananen over die erg rijp zijn en snel opgegeten moeten worden. Je kan ze snel achter elkaar opeten maar je kan er ook een heerlijke bananencake van maken.

In onze maandelijkse rubriek Koken met passie met chef-kok Erwin de Visser van restaurant De Dames wordt u stap voor stap meegenomen hoe u zelf een banencake kan maken.

BENODIGDHEDEN:

260 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

snufje zout

115 gram boter

165 gram bruine basterdsuiker

2 eieren

4 rijpe bananen

1 theelepel kaneel

eventueel walnoten

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm je oven voor op 175 graden. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Doe de boter in een kommetje en smelt de boter in de magnetron. Voeg de boter, basterdsuiker, eieren, de bananen en de kaneel toe aan het bloemmengsel.

Meng alles goed door elkaar. Voeg op het laatste moment wat gehakte walnoten toe, als je dat lekker vindt.
Schep het beslag in een ingevette cakevorm en zet de cake vervolgens voor circa 60 minuten in de oven. Prik na het bakken met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar.

Als de cake klaar is, laat je de bananencake minimaal een half uur afkoelen.

Als u een keer een suggestie heeft voor een leuk, eenvoudig gerecht voor Koken met passie dat Erwin zou kunnen bereiden, stuur dan uw recept naar: hitlandmagazine@radiocapelle.nl